Crna hronika
8

Bosanski Šamac: Tri osobe povrijeđene dok su obrađivale njivu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dva muškarca i jedna žena iz Gradačca povrijeđeni su usljed eksplozije koja se dogodila dok su obrađivali njivu u mjestu Batkuša kod Bosanskog Šamca, javlja dopisnik Srne.

Jedna osoba zadobila je povrede šake, druga nadlaktice, a treća grudnog koša, kažu u Hitnoj službi Doma zdravlja u Bosanskom Šamcu odakle su povrijeđeni upućeni u bolnicu u Gradačac.

Mještanin Ljubo Stevanović ispričao je da je sinoć bio u dvorištu kada su povrijeđeni zatražili od njega da ih preveze do bolnice.

"Odvezao sam ih u Dom zdravlja u Bosanski Šamac gdje im je ukazana prva pomoć, a odatle su prevezeni u bolnicu u Gradačac", kaže Stevanović.

On je rekao da su mu povrijeđeni ispričali da su zapalili granje na njivi u zaseoku Polojčani i da je onda nešto eksplodiralo, te da misle da je riječ o eksplozivnoj napravi koja je zaostala iz rata.

Mirko Stevanović, vlasnik njive gdje se dogodila nesreća, pretpostavlja da se eksplozivna naprava aktivirala prilikom paljenja granja.

Policija iz Bosanskog Šamca provodi istragu kako bi utvrdila šta se dogodilo i koja je naprava eksplodirala.

Prema nezvaničnim saznanjima, povrijeđeni su Nermin Malešak, njegova supruga Aldina i njen brat Aldin Kamberović, dok su dvije osobe koje su bile s njima ostale nepovrijeđene.