Crna hronika
10

Bosanski Novi: Zdravstveni radnik automobilom udario pješaka pa pobjegao

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnik zdravstvene ustanove iz Bosanskog Novog (Novi Grad) uhapšen je zbog sumnje da je službenim vozilom udario i teško povrijedio pješaka čiji su inicijali M.LJ, a potom pobjegao, dok je njegov rukovodilac uhapšen zbog sumnje da je prikrio krivično djelo i počinioca, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Muškarac čiji su inicijali S.B. iz Bosanskog Novog udario je pješaka službenim vozilom 31. decembra u 11.50 časova u Rudicama kod Bosanskog Novog i pobjegao. On i njegov rukovodilac čiji su inicijali A.P. iz Bosanskog Novog uhapšeni su jučer.

A.P. je osumnjičen da nije prijavio radnika za izazivanje saobraćajne nezgode i što je prikrio oštećenja na službenom vozilu, prikrivajući time krivična djela i počinioca.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka. Nakon kompletiranja predmeta, protiv S.B. bit će podnesen izvještaja zbog krivičnih djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, a protiv A.P. izvještaj zbog krivičnog djela pružanje pomoći počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.