Bosanski Brod: Pretukao maloljetnu suprugu

S
Sarajevo-x.com
16.11.2009. u 12:15
0
25
Bosanski Brod: Pretukao maloljetnu suprugu
0
Bosanski Brod: Pretukao maloljetnu suprugu
Protiv A.M. iz Donjih Barica, općina Bosanski Brod, koji je osumnjičen da je u vanbračnoj zajednici živio sa maloljetnicom, i koju je krajem oktobra ove godine pretukao, podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu.
Prema saopćenju MUP-a Rapublike Srpske policija je imala saznanja da je 15 – godišnjakinja iz Bosanskog Broda, čiji inicijali nisu objavljeni, fizički napadnuta ulici Vojvode Živojina Mišića dok je izlazila iz obližnje prodavnice.

Djevojčica je zadobila povrede u predjelu glave, a ljekarska pomoć ukazana joj je u Domu zdravlja u Bosanskom Brodu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog napada policija je saznala da djevojčica nije napadnuta na ulici, nego da joj je povrede nanio A.M., koji je s njom živio u vanbračnoj zajednici. A.M. je djevojčicu pretukao u porodičnoj kući u kojoj su nastanjeni.

Djevojčica je smještena u Sigurnu kuću, a protiv A.M. se nastavlja istraga.
Inače, protiv A.M. je policija i ranije podnosila izvještaj dobojskom Tužilaštvu za krivično djelo polno nasilje nad djetetom, jer je utvrđeno da A.M. živi u zajednici sa djevojčicom, koja je mlađi maloljetnik. Međutim, A.M. je od juna ove godine ponovo nastavio živjeti sa maloljetnicom u vanbračnoj zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: