Crna hronika
4

Bosanska Krupa: Dvoje povrijeđenih vatrenim oružjem

FENA
Bosanska Krupa
Bosanska Krupa
Na lokalnom putu prema naselju Jasenica kod Bosanske Krupe u srijedu su u pucnjavi vatrenim oružjem povrijeđene dvije osobe, od kojih jedna teško.

"Policija je o ovom događaju obaviještena od Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi oko 18:00 sati, kada su osobe bile na hospitalizaciji u toj ustanovi", kazao je Feni zamjenik komesara Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Marijan Šimić.

On je dodao da se radi o Šerifu Gerziću, koji je ranjen u desnu šaku i maloljetnoj djevojčici Lajli Punbigan (2009.), koja je zadobila teške povrede u predjelu glave, a inače je kćerka iz prvog braka Šerifove supruge Jadranke.

Prema Šimićevim riječima, djevojčica je zbog težine povreda prebačena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a nakon toga helikopterom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na operaciju.

"Policija je pronašla pištolj iz kojeg je pucano i trenutno su u toku istražne radnje, kako bi se rasvijetlio slučaj", istakao je Šimić.

O detaljima nije želio govoriti u interesu istrage, dodavši da se radi o porodici koja je na privremenom radu u inozemstvu, te da su u Bosansku Krupu putovali kod rođaka u goste.