|

Bosanska Gradiška: Uklonjena manja plinska cisterna, nema opasnosti

Bosanska Gradiška: Uklonjena manja plinska cisterna, nema opasnosti
0
S
SRNA
15.2.2013. u 18:19
6
komentara
0

dijeljenja
Bosanska Gradiška: Uklonjena manja plinska cisterna, nema opasnosti Foto: SRNA
Manja cisterna od hiljadu litara iz koje je curio plin u centru Bosanske Gradiške popodne je uklonjena sa lica mjesta i adekvatno je pohranjena, tako da nema opasnosti za građane i imovinu, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.
Iz Centra navode da policija još vrši uviđaj i utvrđuje činjenično stanje, te da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Eksplozija se dogodila jutros u 6.50 sati u kafiću "Kamel" u centru Bosanske Gradiške, u neposrednoj blizini mosta na Savi, odnosno oko 50 metara od benzinske pumpe.

Od eksplozije je povrijeđen Božidar Arsić, noćni čuvar u kafiću, koji je prebačen u Klinički centar u Banjoj Luci i nalazi se van životne opasnosti.

Mala cisterna je, nakon upotrebe u lokalu, premještena je pored objekta, a trebalo je da u skorije vrijeme bude uklonjena.

Vlasnik lokala Ljubiša Oljača rekao je policiji da su cisterna i ventili na njoj bili ispravni. Prema njegovim riječima, vjerovatno je neko pokušao da odvrne ventile usljed čega je izbio plamen, a potom je uslijedila i manja eksplozija, u kojoj je povrijeđen noćni čuvar.

Plin je nastavio da curi iz cisterne, nakon čega je policija blokirala ovaj dio Bosanske Gradiške.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...