Crna hronika
3

Bosanska Gradiška: Opljačkan kombi koji je prevozio novac, jedna osoba ranjena

Piše: N. N.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Prema nezvaničnim informacijama, na putu od Banja Luke prema Bosanskoj Gradišci nepoznate osobe sa automatskim puškama presrela su blindirano vozilo agencije Sector Security koje je prevozilo novac i pucali na njega.

"Na autoputu Banja Luka-Gradiška, na području opštine Gradiška, dana 22. 9. 2015. godine oko 13,00 sati, prema početnim informacijama, dogodilo se krivično djelo razbojništvo. U toku je vršenje uviđaja od strane dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka zajedno sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka. Po završetku uviđaja i prikupljanju informacija, javnost će biti informisana od strane Okružnog tužilaštva Banja Luka", saopćeno je iz CJB Banja Luka.

RTRS nezvanično saznaje da su nepoznata lica sa automatskim puškama presrela blindirano vozilo koje je prevozilo novac i pucali na njega. Јedno lice je ranjeno, a dio novca je opljačkan.

Iz Sector Securityja za Klix.ba nisu željeli iznositi više detalja iako je jasno da se radi o njihovom vozilu.

"U skladu sa uputstvima iz policije, ne možemo komentarisati slučaj do okončanja uviđaja", rekli su za Klix.ba iz Sector Securityja.