|

Bosanska Gradiška: Nakon sudara na autoputu pretučeni vozač i putnici

Bosanska Gradiška: Nakon sudara na autoputu pretučeni vozač i putnici
9
I. P.
4.11.2019. u 10:39
30
komentara
9

dijeljenja
Bosanska Gradiška: Nakon sudara na autoputu pretučeni vozač i putnici Foto: E. H./Klix.ba
Tri osobe su uhapšene zbog tučnjave i oštećenja automobila na autoputu Banja Luka Bosanska Gradiška. Uhapšeni su S.I. i D.Č. iz Bosanske Gradiške i D.P. iz Banja Luke, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela "Teška tjelesna povreda"; "Tjelesna povreda" i "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".
Naime, Policijskoj upravi Bosanska Gradiška u nedjelju je prijavljeno da je na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška, u mjestu Čatrnja došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici su utvrdili da se na autoputu dogodila saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u kojoj su učestvovali Ž.Č. iz Banja Luke sa putničkim automobilom VW Passat i S.I. iz Bosanske Gradiške sa putničkim automobilom Ford Fiesta.

Policija je utvrdila da su nakon saobraćajne nezgode, osobe S.I., D.Č. i D.P. fizički napala tri osobe, nanijevši im tjelesne povrede, a nakon čega su oštetili i putnički automobil Passat.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, a o svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osobe nakon ispitivanja otpuste na
slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim
djelima.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...