Burna noć
8

Bosanska Gradiška: Bačena bomba na noćni klub, zapaljene prostorije preduzeća

M. N.
Stanovnici Bosanske Gradiške imali su burnu proteklu noć. Bačena je bomba na ugostiteljski objekat, a zapaljene su i prostorije privatnog preduzeća u mjestu Donji Podgradci.

Kako je saopćeno iz PU Gradiška, eksplozivna naprava na ugostiteljski objekat bačena je u jutarnjim satima. Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske uprave Gradiška u prisustvu inspektora za prodivdiverzionu zaštitu i pirotehniku Kriminalističko tehničkog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Utvrđeno je da je aktivirana eksplozivna naprava iza ugostiteljskog objekta, te da je na objektu nastupila materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikaciji počinioca koji se sumnjiči za krivično djelo Izazivanje opće opasnosti. Riječ je o poznatom noćnom klubu u Dositejevoj ulici.

Požar u privatnom preduzeću koje se nalazi u mjestu Donji Podgradci prijavljen je oko 3:45 sati jutros. Uviđajem je utvrđeno da je požar izazvan namjerno. Na objektu je pričinjena veća materijalna šteta, ali nije bilo povrijeđenih osoba.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnji u cilju identifikacije izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela Paljevina.