Crna hronika
8

Bosanska Dubica: Osuđeni ubica Nikola Vidaković priveden zbog premlaćivanja mladića

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Nikola Vidaković (18) iz Gradiške, koji čeka odlazak na izdržavanje kazne od osam godina zatvora zbog ubistva, priveden je i ispitan jer je učestovao u premlaćivanju dva mladića iz Bosanske Dubice.

Osim njega, zbog ovih napada policija je ispitala i Aleksandra Amovića (20), Dragana Sljepčevića i dva maloljetnika.

Provociranje na ulici

Prema policijskom izvještaju prvo su Vidaćković i Amović 27. augusta oko 1:45 sati napali i pretukli Mirka Cvijića u ulici Kosovska u Bosanskoj Dubici.

Nakon samo 20 minuta ova dvojica napadača, kojima se pridružio i Sljepčević, napali su Aleksandra Stojanovića na raskrsnici ulica Kosovska i Dobrovoljačka u Bosanskoj Dubici. Stojanoviću su nanijeli teške povrede glave zbog kojih je zadržan u bolnici u Bosanskoj Dubici. U ovoj tuči i napadu učestovala su i dva maloljetnika.

Napadači su, kako saznajemo, bez povoda i motiva napali Cvijića i Stojanovića.

"Bili su pijani i provocirali su svakoga na koga su naišli ulicom. Stojanovića i Cvijića su napali jer su uzvratili na njihove provokacije", kazao je izvor blizak istrazi.

Pušteni na slobodu

Iz CJB Prijedor je uz navođenje inicijala napadača saopćeno da su oni ispitani i pušteni.

"Protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima nanošenja lake i teške tjelesne povrede", navodi se u saopćenju.

Nikola Vidaković osuđen je 29. maja u Osnovnom sudu u Gradišci jer je pretukao i teško povrijedio Damjana Crnomarkovića (20) iz Laminaca, koji je usljed toga preminuo.