|

Bosanac koji je u Njemačkoj autom pokosio devet osoba pušten iz pritvora, sudija mu vjeruje

Bosanac koji je u Njemačkoj autom pokosio devet osoba pušten iz pritvora, sudija mu vjeruje
11
A. D.
15.8.2019. u 08:18
57
komentara
11

dijeljenja
Bosanac koji je u Njemačkoj autom pokosio devet osoba pušten iz pritvora, sudija mu vjeruje Adnan S. (Foto: Andreas Wegener/Bild)
Adnan S., bh. državljanin koji je 20. decembra u Recklinghausenu upravljajući vozilom udario devet osoba, nakon odluke sudije pušten je iz pritvora. Odlučeno je to na jučerašnjem ročištu u sudu u Bochumu.
Kako prenosi Bild, u ovom procesu se čak najavljuje i svojevrsni obrat budući da sudija više ne smatra da je ovaj nezaposleni porodični čovjek i otac s namjerom automobilom udario više pješaka. Tako je vrlo moguće da mu presuda za ubistvo ne bude izrečena.

Kako se navodi, on je 20. decembra udario u ljude koji su čekali autobus. Osam ih je pri tome teško povrijeđeno, dok je jedna osoba preminula od povreda. Tamnošnje tužilaštvo teretilo ga je za ubistvo.

Foto: Dpa Foto: Dpa


"Nije bila namjera da nekoga povrijedim. Da mogu, sve bih vratio. Zaista mi je žao", kazao je Adnan S. tokom suđenja. Navodno je on tog kobnog dana odlučio da izvrši samoubistvo.

Bild piše da je čak 11 puta bio na liječenju zbog mentalnih problema. Tog dana bio je odlučan da sebi pomoću pilula oduzme život. U kobnom trenutku zaspao je za volanom automobila te je udario u grupu pješaka.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...