{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bombaš koji je jutros ranio četiri osobe ilegalno koristio montažni objekat

F
9.8.2012. u 15:51
0
5
Bombaš koji je jutros ranio četiri osobe ilegalno koristio montažni objekat
0
Bombaš koji je jutros ranio četiri osobe ilegalno koristio montažni objekat
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom incidenta koji se jutros oko 9.00 sati dogodio u ulici Sarajevska kada je Hanas Bošnjak (52) iz Zenice aktivirao dvije ručne bombe nezadovoljan odlukom nadležnih općinskih organa da izvrše uklanjanje kioska koji je u njegovom vlasništvu, ranivši pri tome četiri osobe, oglasila se i Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica.
„Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica pokušala je postupiti po Zaključku o prinudnom izvršenju uklanjanja montažnog objekta vlasnika Hanasa Bošnjaka. Ovim radnjama pretdhodila je obavijest Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice, kojom je Služba za inspekcijske poslove upoznata da Hanas Bošnjak od 01.11.2007. godine nema potpisan ugovor s Javnim preduzećem, te da zauzima javnu površinu bespravno, a da navedeni objekat predstavlja smetnju izgradnji Glavne gradske magistrale“, stoji u dopisu iz Općine Zenica.

Služba za inspekcijske poslove, po navodima iz saopćenja, postupila je i po rješenju Službe za prostorno uređenje, kojim se odbija Bošnjakov zatjev za produženje korištenja lokacije jer duže vrijeme nije plaćao najamninu, a trebao je i zemljište privesti pravnoj namjeni. Građevinski inspektor je po službenoj dužnosti donio rješenje kojim se naređuje Bošnjaku da ukloni objekat u roku od pet dana. Kontrolom je utvrđeno da stranka nije postupila po inspekcijskom rješenju, te je donesen zaključak o prinudnom izvršenju uklanjanja objekta“, navode iz Općine Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: