{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bojan Gudurić izručen Hrvatskoj

S
26.2.2010. u 09:56
0
2
Bojan Gudurić izručen Hrvatskoj
0
Bojan Gudurić izručen Hrvatskoj
Predaja Bojana Gudurića (Foto: Nacional)
Kako nezvanično saznajemo u Graničnoj policiji BiH, Bojan Gudurić, optužen za sudjelovanje u ubistvu suvlasnika zagrebačkog sedmičnog lista "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, jutros je oko 9 sati izručen policiji Republike Hrvatske na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu.
Više informacija o ekstraciji nije bilo moguće dobiti, jer se osumnjičeni Gudurić još uvijek nalazi na putu prema Zagrebu.

Realizaciju ekstradicije Bojana Gudurića iz BiH u Hrvatsku obavljena je po prethodnom dogovoru nadležnih službi Interpola Sarajevo i Interpola Zagreb.

Podsjećamo da je prije dva dana ministar pravde Bosne i Hercegovine Bariša Čolak donio rješenje kojim se dopušta izručenje Bojana Gudurića pravosudnim organima Republike Hrvatske.

Gudurića je osim Hrvatske tražila i Srbija, ali su prilikom donošenja odluke u obzir uzete sve okolonosti, a prije svega težina izvršenog krivičnog djela. S obzirom da je za krivično djelo zbog kojeg Gudurića potražuje Hrvatska propisana teža kazna od kazne izrečene u Srbiji, te da je Hrvatska ranije podnijela ekstradicijsku molbu i da njegovim izručenjem Hrvatskoj postoji mogućnost njegovog daljnjeg izručenja Srbiji, ministar pravde BiH donio je spomenuto rješenje.

Bojan Gudurić, sin Vase, državljanin Republike Srbije, rođen 25. juna 1981. u Novom Sadu, lišen je slobode i sproveden u Sud BiH na temelju međunarodne potjernice Interpola Zagreb, te potjernice Interpola Beograd.

r

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: