U mjestu Stupari
22

Blokada saobraćaja na putu Tuzla - Sarajevo: Teška nesreća, ima povrijeđenih

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Velike saobraćajne gužve stvorene su na magistralnom putu Tuzla - Sarajevo, tačnije na predjelu Stupara, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u predvečernjim satima, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je za Klix.ba rečeno iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na predjelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo u mjestu Pjanovići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj ima povrijeđenih osoba.

Tačan broj povrijeđenih osoba trenutno nije poznat, a iz kantonalne policije nam o ovom događaju više detalja nisu mogli reći, s obzirom na to da se prikupljaju informacije sa mjesta događaja.

Trenutno je poznato da se na predjelu Stupara bilježe velike saobraćajne gužve, zbog zastoja u protoku vozila, a više informacija o događaju će biti poznato naknadno.

Putnici koji su se našli u ogromnoj koloni ističu da je blokada saobraćaja u obje trake te da traje već neko vrijeme, a da vozače policija preusmjerava na alternativne puteve. S obzirom na to da iz Tuzle nije moguće stići do Sarajeva regularnim putem, saobraćaj je usmjeren na Banoviće, Zavidoviće i Zenicu.