Tukao je palicom
17

Bivši direktor javnog preduzeća ponovo osuđen zbog pokušaja ubistva Banjalučanke

Piše: M. N.
Foto: Blic
Foto: Blic
Okružni sud u Banjoj Luci ponovo je osudio bivšeg direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Slobodana Markovića na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Pedesetdevetogodišnji Marković osuđen je 2017. godine, ali je Vrhovni sud RS poništio presudu i vratio slučaj na ponovno suđenje. U kaznu zatvora mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 5.12.2016. godine do 30.11.2017. godine.

Marković je Keserović napao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Prema presudi, napad je isplanirao pa je pod točak njenog Peugeota postavio komad drveta kako ne bi mogla pokrenuti vozilo. Kada je sišla u garažu, ona je pokušavala krenuti automobilom, ali nije uspjela zbog drveta pa je izašla i sagnula se pored vozila da vidi u čemu je problem.

Marković ju je tada iznenada napao i udario u glavu drvenom palicom dugom 73 centimetra koja je bila obložena najlonom. Od udarca je pala na tlo, a Marković je nastavio da je tuče. Nakon nekoliko udaraca podigao je žrtvu i pokušao da je ugura u vozilo, ali nije uspio jer se ona opirala. Nasilnik je potom uhvatio za vrat i zavezao joj platno preko usta da ne bi vikala, ali ga je ona skinula i počela dozivati pomoć. Njene vapaje čuli su komšija Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović koji su slučajno naišli. Čigojević je, kad je vidio da Marković sjedi na ženi, počeo vikati pa je nasilnik počeo bježati. Čigojević i Kremenović su uspjeli da ga sustignu i savladaju te zadrže do dolaska policije.

Motiv ovog napada nije naveden ni u jednoj od presuda. Za Markovića se govorilo da je pripadnik masonske lože u BiH i da je jedan od njenih vodećih članova.