Tužilaštvo Distrikta Brčko
0

Bit će zatražen pritvor za osumnjičenog zbog pokušaja ubistva

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Radi ispitivanja kod dežurnog tužioca D.A. iz Brčkog, osumnjičeni za krivično djelo ubistvo u pokušaju, danas će biti sproveden u Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH, navodi se u saopćenju iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH.

D.A. je nakon bijega i skrivanja jučer lišen slobode zbog sumnje da je u porodičnoj kući supruzi zadao više uboda nožem nanijevši joj teške i po život opasne tjelesne povrede.

Nakon ispitivanja osumnjičenog Tužilaštvo će u zakonskom roku podnijeti prijedlog Osnovnom sudu Brčko Distrikta BiH za određivanje pritvora, s obzirom na to da iz već prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti.

Također, kod osumnjičenog postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, čime je ispunjen poseban uvjet za određivanje pritvora.

Prijedlog za određivanje pritvora trebao bi biti podnesen sutra, s obzirom da trenutno zdravstveno stanje osumnjičenog zahtijeva bolničko liječenje, pa se uvažavajući navedeno procesne radnje u krivičnom postupku za sada preduzimaju uz naročitu pažnju i uz ljekarsko odobrenje.