Crna hronika
2

Bišćanin priznao da je vršio bludne radnje u blizini vrtića

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muškarac koji se prije dva dana seksualno zadovoljavao u parkiranom automobilu ispred Dječijeg vrtića u bihaćkom naselju Ozimice I, priznao je policiji da je vršio bludne radnje.

Ovo je za Fenu izjavio glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Fadil Balić, koji je dodao da su, nakon pristiglih dojava dviju Bišćanki, istražioci Policijske stanice Bihać u utorak u naselju Brekovica pronašli 38-godišnjeg A.E., koji je priznao bludničenje.

"Dežurni kantonalni tužilac predložio je da se njegova izjava unese u zapisnik, te da se uz očitovanje svjedoka, u što skorijem roku odredi kvalifikacija krivičnog djela i poduzmu potrebne radnje", kazao je Balić.

Selma Beganović i Amela Mustafić u ponedjeljak su u blizini Dječijeg vrtića vidjele nepoznatog muškarca, koji je radio nemoralne radnje posmatrajući djecu, o čemu su obavijestile policiju.

Nemila vijest brzo se proširila društvenim mrežama i Internetom, ali u MUP-u USK-a u utorak to nisu mogli potvrditi, jer kako su kazali, takav slučaj nije prijavljen policiji.

Uslijedila je istraga, zahvaljujući kojoj se ipak došlo do počinioca.

U narednih nekoliko dana, prema Balićevim riječima, policijski komesar trebao bi se očitovati o eventualnim sankcijama protiv dežurnog operativca, koji je negirao da mu je prijavljen ovaj slučaj.