Porodica Nešković
0

Bijeljina: Ubio suprugu pa izvršio samoubistvo?

SRNA
Bijeljina
Bijeljina
Obdukcijom tijela je utvrđeno da je uzrok smrti Pantelije Nešković (72) iz sela Velika Obarska kod Bijeljine prostrelna rana glave, dok je kod njegove supruge Naste (70) otkriveno više ubodnih rana u predjelu grudnog koša i stomaka.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Ranko Kerović potvrdio je Srni da je obdukcijom tijela muške osobe, čiji su inicijali P.N., utvrđeno da je smrt nastupila upotrebom vatrenog oružja, a kod ženske osobe inicijala N.N. usljed uboda oštrim predmetom, kao što je nož ili slično.

Kerović je rekao da zbog istrage ne može dati više podataka.

Iz izvora bliskih istrazi Srna saznaje da je najvjerovatnije riječ o ubistvu i samoubistvu, na što ukazuju pronađeni tragovi.

"Rezultati dosadašnje istrage ukazuju da je najvjerovatnije riječ o ubistvu i samoubistvo. Sve vuče na to. Nađena je velika suma novca uredno složena na stolu, kuća je bila zaključana iznutra, stvari uredno složene, bez bilo kakve premetačine", rekao je Srnin izvor.

Da je najvjerovatnije riječ o ubistvu i samoubistvu, kaže on, ukazuje i položaj tijela koja su nađena na krevetu jedno naspram drugog, na oko metar razdaljine, kao i promjene na tijelu koje ukazauju da je leš Naste Nešković stariji dva-tri sata od leša njenog supruga.

Prema njegovim riječima, oružje i čahura pronađeni su ispod jorgana, pored tijela Pantelije Neškovića.

Srnin izvor kaže da pronađeni novac potiče najvjerovatnije od prodaje kukuruza, jer je Pantelija Nešković 12. avgusta prodao određenu količinu kukuruza. Od te sume falilo je samo 20 KM, za koje se pretpostavlja da je nastradala potrošila u prodavnici, u kojoj su se oni redovno snabdjevali, ali, prema riječima komšija, od petka niko od njih dvoje nije dolazio.

Tijela nastradalih pronašao je njihov sin Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih pumpi "Nešković", u njihovoj porodičnoj kući u zaseoku Ogorelica, kod Velike Obarske, nedaleko od Bijeljine.