Crna hronika
0

Bijeljina: U 2011. javni red i mir narušeni 1.680 puta

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u toku prošle godine evidentirano je 1.680 narušavanja javnog reda i mira, te 2.160 prekršaja koji su sankcionisani izdavanjem prekršajnog naloga ili podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Javni red i mir narušile su 2.082 osobe, među kojima je 247 žena, a najviše prekršaja počinila su nezaposlene i osobe starije od 40 godina", rekao je načelnik sektora policije u CJB Bijeljina Jovica Vasilić.

    Vasilić je istakao da su policijske stanice za prekršaje iz oblasti javnog reda i mira podnijele 591 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, što je manje u odnosu na 2010. godinu, te izdale 1.182 prekršajna naloga, čiji je broj povećan.

    "U strukturi počinjenih prekršaja javnog reda i mira, najbrojniji su tuča, fizički napadi, vrijeđanje, svađe i nepristojno ponašanje, ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija i prosjačenje", naveo je Vasilić.

    	On je naveo da su radnici policije prilikom obavljanja poslova napadnuti 10 puta, od kojih je jedan zadobio tešku tjelesnu povredu, sedam je lakše povrijeđeno, a protiv svih 10 osoba je podnesen izvještaj tužilaštvu, dok je devet osoba lišeno slobode.