Crna hronika
0

Bijeljina: Sud odredio pritvor maloljetniku osumnjičenom za ubistvo druga

SRNA
Pritvor maloljetniku iz Bijeljine koji je osumnjičen za ubistvo petnaestogodišnjeg S. G. izrečen je zbog mogućnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, saznaje Srna u tužilaštvu.

Vijeće za maloljetnike Osnovnog suda u Bijeljini uvažilo je kao osnovan prijedlog tužioca za određivanje pritvora, nakon što je sud 7. juna odbio prvobitni zahtjev za određivanje pritvora.

U obrazloženju se navodi da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke koji su bili na licu mjesta i na taj način bi ometao dalje vođenje krivičnog postupka.

Na žalbu Okružnog tužilaštva danas je određen jednomjesečni pritvor sedamnaestogodišnjaku čiji su inicijali M. I. osumnjičenom da je 6. juna ubio dječaka u dvorištu osnovne škole u Bijeljini.

Dječak je ubijen jednim hicem iz pištolja koji je ispaljen u leđa, ispod lijeve plećke, a motivi ubistva još nisu utvrđeni.

Pištolj kojim je izvršeno ubistvo maloljetni M.I. pronašao je u svojoj kući, a vlasništvo je prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostranstvo i nije predao oružje na čuvanje u zakonskom roku od 60 dana.

Slučaj vodi okružni tužilac za maloljetnike Danica Stjepanović.