Hodao ulicom i pucao
6

Bihać: Muž zbog ljubomore ubio rođaka i ranio suprugu

Anadolija
Bihać (Foto: Anadolija)
Bihać (Foto: Anadolija)
Jedna osoba je ubijena, a dvije ranjene u pucnjavi koja se danas oko 15 sati dogodila u mjestu Mala Peć kod Bihaća.

Kako je za agenciju Anadolija potvrdio Marijan Šimić, vršitelj dužnosti policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona (USK), Muharem Keškić iz Male Peći je sa dva metka ranio suprugu Hanku.

"Policija je izlaskom na mjesto događaja, također, iza susjedne kuće pronašla Ibragu Keškića, koji je ležao na zemlji. Dežurni ljekar je konstatirao smrt. Također, ranjen je i Agan Keškić. Ranjene osobe su medicinski zbrinute. Muharem Keškić je, nakon što je pobjegao s mjesta događaja, lišen slobode. U toku je uviđaj. Sve ostalo ćemo utvrditi istragom", kazao je Šimić za AA.

Kako su izjavili svjedoci događaja, Keškić je hodao ulicom i pucao. Ubijeni Ibraga i Agan Keškić su rođaci i komšije ubice Muharema Keškića. Šimić je potvrdio da motivi ovog zločina još nisu utvrđeni. Mogu se, kako je kazao, samo nazrijeti.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, navodno se radilo o preljubi koja je rezultirala užasnim zločinom. Dvoje ranjenih građana prebačeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Istragu je preuzela dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Azra Ibrahimpašić.