{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Berjamin Kubat i Sanela Bešić optuženi za razbojništvo sa smrtnom posljedicom

6.11.2014. u 13:04
0
3
Berjamin Kubat i Sanela Bešić optuženi za razbojništvo sa smrtnom posljedicom
0
Berjamin Kubat i Sanela Bešić optuženi za razbojništvo sa smrtnom posljedicom
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Berjamina Kubata (1982.) i Sanele Bešić (1986.) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva, te razbojništvo sa smrtnom posljedicom.
Optuženi se terete da su 30. 4. i 14. 5. ove godine, u Sarajevu po prethodnom dogovoru, kao saizvršioci upotrebom sile i oružja protiv neke osobe oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave sebi protupravnu imovinsku korist, čime su počinili krivično djelo razbojništvo, na štetu starca S. G.

Oni su upotrebom sile protiv neke osobe oduzeli tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribave sebi protupravnu imovinsku korist, a pri počinjenju krivičnog djela osoba je usmrćena, čime su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu starice N. A., saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS-a.

U optužnici se navodi da su njih dvoje 30. aprila, 45 minuta nakon ponoći, ušli u stan starca S. G., vezali ga te udarili i staklenom flašom u glavu. Potom su u stanu izvršili premetačinu, te otuđili 700 KM i dva mobilna telefona.

Nadalje, navodi se da su 14. maja ove godine počinili razbojništvo sa smrtnom posljedicom nad staricom N. A. (Nasihom Aljiljaj) sa namjerom da pribave protivpravnu imovinsku korist. Starici su upali u stan, te je vezali i tukli kako bi im otkrila gdje se nalazi novac. Na kraju se starica ugušila od davljenja i marame kojom su joj vezali nos i usta. Optuženi su pri ovom razbojništvu iz stana odnijeli 220 KM, dezodorans, parfem, te nakit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: