Oporavila se
34

Beograđanku spasili fočanski skiperi na raftingu na Tari

SRNA/Klix.ba
Foto: Kurir
Foto: Kurir
Beograđanka Jelena Veličković, koja je teško povrijeđena tokom raftinga na Tari, a spasili su je fočanski skiperi i turisti, uspješno se oporavila u Univerzitetskoj bolnici u Foči iz koje je danas otpuštena na kućno liječenje.

Nezgoda na raftingu Tarom dogodila se 2. maja kada su se turisti iz Srbije, koji su se spuštali u sopstvenoj režiji, prevrnuli i ispali u rijeku.

Veličković je pronađena nekoliko kilometara nizvodno bez svijesti, a reanimacija je trajala oko 25 minuta, nakon čega je sa teškim oštećenjem pluća prebačena u Univerzitetsku bolnicu Foča, gdje je više dana bila priključena na aparat za disanje.

Pred izlazak iz bolnice, Veličković je ispričala novinarima da je posljednje čega se sjeća oblačenje opreme prije ulaska u čamac.

"Sljedeće čega se sjećam je momenat kada se budim na intenzivnoj njezi u fočanskoj bolnici", kaže Veličković.

Ona navodi da je prevrtanje čamca normalna stvar na rijeci Tari. "Kada se krene u takvu avanturu, za očekivati je da se tako nešto može desiti. Vozim bicikl, bavim se triatlonom, idem na planinarenje, uvijek se nešto slično može desiti. Poenta je da vas na raftingu Tarom očekuje adekvatna pomoć u slučaju takvih nezgoda", kaže Beograđanka.

Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost svojim spasiocima, kao i osoblju Univerzitetske bolnice, te obećala da će ponovo doći na Taru.

"Dolazit ću kad god budem mogla. Ovdje sam već treći ili četvrti put i uvijek ću dolaziti, jer ovdje su ogromni turistički potencijali, na svjetskom nivou", navela je Veličković.

Povrijeđenu Beograđanku u bolnici je posjetio i načelnik opštine Foča Radisav Mašić koji je rekao da se raduje što se oporavila i što Foču napušta, ipak, sa lijepim utiscima.

On je napomenuo da je nezgoda na Tari mogla imati tragične posljedice, ali da se to nije dogodilo zahvaljujući fočanskim rafterima koji su pritekli u pomoć.