Osumnjičeni za ubistva
14

Benedi Đukanović stigao u banjalučki zatvor pod jakom policijskom pratnjom

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, koji se sinoć predao policiji u Sarajevu, stigao je u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice kod Banje Luke.
Đukanović se kasno sinoć predao službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na Ilidži. Nedugo zatim njega su preuzeli pripadnici MUP-a Republike Srpske, a noć je proveo u ćeliji u Istočnom Sarajevu.

S obzirom na to da je bio u bjekstvu i da mu je ranije određen pritvor, Đukanovića su pripadnici specijalne policije danas prebacili u KPZ Tunjice kod Banje Luke.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Direktor Policije RS-a Darko Ćulum izjavio je danas da će tužilac saslušati Benedija Đukanovića odmah po ulasku u Kazneno-popravni zavod Tunjice.

On je istakao da za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije Krunićevog ubistva.

"Da smo znali gdje je bio, mi bismo ga uhapsili", rekao je Ćulum.

Poznato je da je prilikom pretresa kuće Benedija Đukanovića prije dva dana pronađen ključ automobila Opel Corsa koji je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević koji je ubijen u toku likvidacije Krunića u Glamočanima.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Đukanović, je prije deset godina u Srbiji bio osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Direktor Policije RS-a Darko Ćulum rekao je jučer da je, u saradnji s tužilaštvom, u toku intenzivna istraga o ubistvu Slaviše Krunića i da će biti još privedenih osoba.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila 22. aprila u Glamočanima kod Banje Luke ubijen je i jedan od napadača na Krunića Željko Kovačević. Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme Sector Security, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.