|

Belki Bunar, koja se predala, određen kućni pritvor i zabrana sastajanja sa sinom Edisom

Belki Bunar, koja se predala, određen kućni pritvor i zabrana sastajanja sa sinom Edisom
6
Piše: M. N.
15.3.2019. u 11:48
14
komentara
6

dijeljenja
Belki Bunar, koja se predala, određen kućni pritvor i zabrana sastajanja sa sinom Edisom Foto: D. S./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da se osumnjičenoj Belki Bunar, majci Edisa Bunara, odredi kućni pritvor i mjere zabrane, jer se tereti da je bila dio organizovane grupe koja se sumnjiči za neovlaštenu nabavku i prodaju opojnih droga.
Prvobitna mjera pritvora je ukinuta jer se Bunar odmah po povratku u BiH javila Federalnoj upravi policije i predala svoje putne isprave. Tako će Bunar biti zabranjeno putovanje i oduzete putne isprave.

Izrečena joj je mjera redovnog javljanja PU Novi Grad ponedjeljkom, srijedom i petkom u periodu od 12 do 16 sati te zabrana sastajanja sa sinom Edisom, snahom Nermom i ostalim osumnjičenima u ovom predmetu.

Postupajuća sutkinja upozorila je da ne napušta BiH jer bi joj tada bila određena mjera dugotrajnog pritvora.

Odbrana i Bunar su bili saglasni s ovim mjerama. Istaknuto je kako je bila nedostupna policiji jer od 2017. godine radi u inozemstvu. Nakon što je bila u Njemačkoj protekle dvije sedmice je bila u Francuskoj gdje je njegovala starije osobe. Po saznanju da je tražena, vratila se u BiH.

Kantonalni sud u Sarajevu jučer je odredio jednomjesečni pritvor za 11 osoba koje su uhapšene u akciji Prizma. Sudskim rješenjem određene su mjere zabrane za jednu osobu, dok je za trinaestom osumnjičenom raspisana potjernica i određen pritvor.

Osim nje, predmetom su obuhvaćeni Edis Bunar (1989.), njegova supruga Nerma Bunar (1991.), Eldar S. (1989.), Sabahudin Žigović (1989.), Esmera Sinanović (1991.), Almedin Tači (1981.), Adis Paldum (1983.), Enes Gilić (1988.), Emir Curić (1992.), Edin Žigović (1998.), Adi Mekić (1998.), Dženan Šačić (1997.) i Minja Bajagić (1988.). Pod istragom je i Jasmin Rustemović koji se nalazi u zatvoru. Njen sin Edis i snaha Nerma sumnjiče se da su organizatori ove grupe.

Uhapšene se sumnjiči da su djelovali kao kriminalna grupa te da su drogu nabavljali i preprodavali u periodu od septembra prošle godine do danas.

Kako je rečeno na jučerašnjem ročištu, Belka Bunar je koristila više telefona te je bila zadužena za prodaju. Istaknuto je da je u stanu skrivala i ranije osuđivanog Adnana Šeraka. Drogu su prodavali čak i u stanu.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...