Partner osuđen ranije
13

Bećir Čandić osuđen na godinu zatvora zbog pljačke pumpe u Brčkom

Piše: M. N.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bećir Čandić osuđen je na godinu zatvora nakon što je priznao krivicu na Osnovnom sudu u Brčkom za razbojništvo na benzinskoj pumpi u Vitanovićima. Podsjetimo, ranije je za isto djelo Samir Tufekčić osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora.

Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra prošle godine u 4:30 sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe Karamujić.

Optužnicom ih se tereti da su se putničkim motornim vozilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pumpe inicijala S. S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM.

Tufekčić je radnika udarao nogama i rukama po tijelu i glavi dok je ležao na podu, a Čandić je iščupao ladicu u kojoj je bio novac te oštetio printer.

Radniku su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu razderno-nagnječne rane gornjeg lijevog tjemenog dijela glave, razderno-nagnječna rana hrbata nosa i gornje usne, razderno-nagnječna rana drugog i trećeg prsta lijeve šake i prijelom nosnih kostiju s pomjeranjem ulomaka uz znatno i vidljivo krvarenje.

Nakon razbojništva pobjegli su prema mjestu Ćoseti.

Obojica su ubrzo otkriveni te odmah procesuirani brzim okončanjem istrage i podizanjem optužnice za krivično djelo razbojništva. Intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za manje od mjesec, dok su obojica optuženih za ovo krivično djelo kažnjena u roku kraćem od četiri mjeseca.