Nalazi obdukcije
0

Beba nije ubijena, umrla je od upale pluća

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ranije danas je objavljeno da je petnaestogodišnja D. T. iz Banovića jutros ubila svoju šestomjesečnu bebu u banovićkom naselju Jezero, međutim, rezultat obdukcije pokazao je da to nije bilo čedomorstvo i da je smrt nastupila prirodnim putem.

Ovo je medijima rečeno iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona a potvrda je stigla i od Miralema Malkića, glasnogovornika policijskog komesara u MUP-u TK-a.

"Beba je umrla od jake upale pluća. Kod beba se ova bolest brzo razvija i za samo nekoliko sati može završiti fatalno", navodi se iz Kantonalnog tužiteljstva Tuzla.

Kako tvrde komšije, nemarna i nesavjesna majka šestomjesečnog dijeteta i sama još dijete, jer je imala samo petnaest godina, nekoliko puta je bebu ostavljala u parku i pred socijalnom službom ali niko od nadležnih iz ovoe službe nije reagovao nego su bebu u više navrata vraćali majci.

Dijete je na kraju prihvatila jedna starica, odnosno bebina prabaka, koja živi sama u stanu, i koja je također jako bolesna te nije mogla brinuti se o njoj.

Napominjemo, prve nezvanične informacije su bile da je 15-godišnja D. T. iz Banovića u ponedjeljak ujutro je ubila svoju šestomjesečnu bebu u banovićkom naselju Jezero.

Vezani članci