Akcija Arsenal
7

Banjalučkom tužilaštvu predate tri osobe, pronađeni kokain, heroin, marihuana...

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri od sedam osoba uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva "Arsenal" na području Banje Luke predate su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Osobe se sumnjiči za ilegalnu proizvodnju i prodaju opojnih droga.

Banjalučkom tužilaštvu predati su Zoran Tešanović (1981), Milan Milanović (1994) i Zoran Ćevriz (1989) iz Banje Luke, dok je PU Banja Luka podnijela izvještaj protiv dvije osobe za kojima se još uvijek traga. Još dvije osobe su nakon kriminalističke obrade u PU Banja Luka puštene na slobodu.

Okružno javno tužilaštvo će dostaviti Sudu prijedlog za raspisivanje potjernice za osumnjičenim osobama koje nisu dostupne organima gonjenja. Riječ je o Z. I. (1996) i S. S. (1986).

Istraga u okviru akcije Arsenal trajala je šest mjeseci, a zajedno su je proveli Tužilaštvo Banja Luka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Banja Luka.

Tokom jučerašnje akcije zaplijenjeni su kokain, heroin, spid, marihuana te hemijske supstance za miješanje droga.

"U proteklom periodu osumnjičene osobe su vršile nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Banje Luke. Osumnjičene osobe su sprovedene radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena", saopćeno je iz Tužilaštva Banja Luka.