Osnovni sud
41

Banjalučki inspektor se izjasnio da nije kriv za nestanak bokserica Davida Dragičevića

Piše: M. N.
Uviđaj na mjestu gdje je David pronađen (Foto: Srpskainfo)
Uviđaj na mjestu gdje je David pronađen (Foto: Srpskainfo)
Kriminalistički tehničar PU Banja Luka Zoran Bošnjak izjasnio se danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci da nije kriv za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi smrti Davida Dragičevića, odnosno za nestanak Davidovih bokserica.

Bošnjak je zajedno s Mikicom Marijancem optužen da su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, oni su bacili bokserice koje su 25. marta 2018. godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

"U namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo sprečavanja dokazivanja", navodi se u optužnici.

Maksimalna kazna za ovo krivično djelo je tri godine zatvora. Bošnjakov postupak je razdvojen u odnosu na Marijanca jer se nije pojavio na prvom ročištu, a njegov advokat je tvrdio da je bolestan.