Crna hronika
1

Banjalučka policija o napadu na dječaka

FENA
Banjalučka policija obavila je razgovor s K. P., N. B. i maloljetnikim N.S. zbog sumnje da su 11. novembra u tom gradu pretukli, a potom gurnuli u rijeku Vrbas 11-godišnjeg dječaka S.B.

Po tvrdnji roditelja tog dječaka, koje su objavili neki mediji u Banjoj Luci, njega su dok se vraćao iz škole napala trojica mladića i oteli ga ispred ulaza u zgradu.

Ispričao je da su ga zgrabili za vrat i odveli 500 metara dalje do litice uz obalu Vrbasa, zaprijetili su mu da ne smije o tome nikome da priča, jer će ga ubiti, te ga je potom jedan od napadača udario nogom u leđa.

Dječak se skotrljao niz liticu i zadobio povrede glave, ruku, kuka, nogu i upao u rijeku.

O ovom slučaju danas se oglasila i banjalučka policija, čija glasnogovornica Marija Markanović je rekla da preduzimaju sve zakonske radnje u vezi s ovim krivičnim djelom te da je s K.P. i N.B. obavljen informativni razgovor, da negiraju izvršenje ovog krivičnog djela te da je svu krivicu preuzeo na sebe maloljetni N.S.

Potvrdila je da je otac oštećenog maloljetnika policiji ovaj slučaj prijavio 11. novembra te da je policija odmah izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj nakon čega je i došla do počinioca K.P, N.B. i 16-godišnjaka N.S.

O ovom događaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Navodno su izvršioci bili izrevoltirani jer su nešto ranije dobili batine u uličnoj tuči, a 11-godišnjak je bio samo slučajna žrtva njihove obijesti.