|

Banjalučanin zatečen u krađi uperio pištolj u policajca

Banjalučanin zatečen u krađi uperio pištolj u policajca
0
F
FENA
28.11.2014. u 13:51
5
komentara
0

dijeljenja
Banjalučanin zatečen u krađi uperio pištolj u policajca
Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je Banjalučanina koji je, nakon što je zatečen u krađi u jednoj privatnoj kući, uperio pištolj prema policijskom službeniku, ali je savladan i uhapšen.
Nasilni Banjalučanin, S.Z.(1958.), je prethodno prilikom lišenja slobode fizički napao, udarivši zatvorenom pesnicom u predjelu grudi, policijskog službenika, a potom na njega uperio pištolj u namjeru da puca, ali je u tome spriječen.

Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Bosanska Gradiška i konstatirane su mu lake tjelesne povrede.

Zajedno sa S.Z. slobode je lišen i njegov pomagač R.J.(1967.) iz Banje Luke.

Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su S.Z. i R.J. kroz prozor privatne kuće ušli u unutrašnjost objekta, odakle su otuđili pištolj marke "Češka zbrojevka-praha", s okvirom i pripadajućim mecima, zlatni nakit, ručni sat i pištolj marke "bereta".

Neposredno prije hapšenja u blizini mjesta izvršenja krivinog djela pronađeno je vozilo marke "Mercedes" s kojim su osumnjičeni došli do mjesta izvršenja krivičnog djela i s kojim su planirali da ga napuste, a u kojem su pronađeni otuđeni predmeti.

Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška, izvršen je pretres kuće koju u Banjoj Luci koristi S.Z. te pronađeni i oduzeti francuz ključ, elzet brava s ključem, namjenski alat za provaljivanje brave-lomač, odvijači i mobilni telefoni.

Također, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.J. te oduzeta digitalna kamera, digitalni foto aparati, digitalna vaga, četrnaest ručnih muških i ženskih satova, plinski pištolj marke "Kolt" i za koje se sumnja da potiču iz drugih krivičnih djela izvršenih na području CJB Banja Luka.

Nezvanično, uhapšeni su Sead Zejnilović i Radan Jakovljević.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...