Potvrdio MUP HNK
0

Banjalučanin uz prijetnju pištoljem u Mostaru oteo automobil pa uhapšen u Konjicu

G. Š.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Banjalučanin je u Mostaru napao jednu osobu na parkingu TC "Plaza" na Bišću polju te uz prijetnju pištoljem oteo automobil marke Polo, a potom ga je policija uhapsila u Konjicu, potvrdio je MUP HNK.

Kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer u 19:55 sati je slučaj prijavljen PU Mostar , nakon čega su policijski službenici odmah izašli namjesto događaja.

"Patrola policije je na mjestu događaja zatekla I.H.(21) koji je na sebi imao vidne povrede u predjelu lica i koji je izjavio da je napadnut od strane T.Z.(40) iz Banja Luke. Isti mu je uz prijetnju pištoljem oduzeo vozilo 'Polo' i udaljio se u nepoznatom pravcu", navode iz MUP-a HNK.

Operativnim radom i pregledom video kamera na mjestu događaja je utvrđeno je da se prijavljena osoba udaljila u pravcu sjevera te je obaviještena PU Konjic čiji su službenici vrlo brzo zaustavili navedeno vozilo i prijavljenu osobu.

"Po usmenoj naredbi dežurnog tužioca T.Z. je lišen slobode kao i N.G.(30) koja se nalazila u vozilu sa prijavljenim.Nad njima se provodi kriminalistička obrada", navode iz MUP-a HNK.

Više detalja o slučaju i okolnostima koje su prethodile bit će poznato nakon to se provedu sve zakonom previđene istražne radnje nadležnih službi.