{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila

F
17.2.2017. u 12:23
11
22
Banjalučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila
11
Banjalučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila
CJB Banja Luka
Muškarac iz Banje Luke sumnjiči se da je melverzacijama tokom registracije vozila oštetio budžete RS-a i BiH za 64.385 KM.
Načelnik Sektora kriminalističe policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka Darko Novković rekao je danas na konferenciji za novinare da je protiv osumnjičenog Z.P. (1990.) iz Banje Luke dostavljen izvještaj za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ovaj savjetnik za osiguranje u jednom preduzeću iz Banje Luke iskoristio je povjerena ovlaštenja da putem prodaje polise osiguranja, klijentima završi kompletan postupak registracije vozila, za šta je od njih uzimao novac potreban za uplatu svih javnih prihoda, ali ga je zadržao za sebe.

"Z.P. nije vršio uplatu javnih prihoda, već je uplatnice ovjeravao falsifikovanim pečatima nakon čega je kompletnu potrebnu dokumentaciju za registraciju vozila predavao opunomoćenom radniku agencije za posredovanje, koji je dalje vršio registraciju u Centru javne bezbjednosti Banja Luka", pojasnio je Novković.

Ova krivična djela su otkrivena tokom akcije "Uplatnica 1“, a izvršena je provjera 452 zahtjeva za produženje registracije vozila u Banjoj Luci i utvrđeno da u 213 zahtjeva nema evidentiranih uplata.

Saslušana su i 74 svjedoka i oduzeta određena dokumentacija, a nastavljaju se provjere mogućih zloupotreba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: