Policija ga uhapsila
48

Banjalučanin oteo bivšu djevojku s namjerom da nastave emotivnu vezu

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Banjalučka policija uhapsila je muškarca inicijala M.S. iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

Policija je intervenisala 25. jula, u noćnim satima, nakon prijave građana da su uočili muškarca koji je nasilno uvukao djevojku u putnički automobil “passat“ u ulici Ivana Kosančića, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

"Blagovremenom reakcijom policijskih službenika, nedugo nakon zaprimljene prijave, na parking prostoru u ulici Branka Popovića, pronađen je putnički automobil i osumnjičeni je lišen slobode", saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Utvrđeno je da je osumnjičeni bio u emotivnoj vezi sa oštećenom, nasilno je uvukao u automobil, oduzeo joj mobilni telefon i novac sa namjerom da je primora da nastave emotivnu vezu.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog za krivično djelo protivpravno lišenje slobode.