Sud potvrdio
0

Banjalučanin optužen da je krao muške bokserice i šminku

Dž. P.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Bojana Mrđenovića (31) iz ovog grada, koja ga tereti za seriju krađa. On je uglavnom krao bokserice i šminku, odnosno maskare i ruževi za usne.

Mrđenović i Dragan Miletić (46), koji je takođe obuhvaćen optužnicom, ove godine su u prodavnici u Ulici Sime Matavulja ukrali tri flaše viskija, vrijednosti 80 KM, nakon čega su pobjegli, a potom su ta ukradena pića prodali nepoznatim prolaznicima za 30 KM.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Mrđenović je 8. januara u prodavnici u Ulici Svetozara Markovića ukrao tri flaše viskija, vrijednosti 180 KM, te pobjegao, a zatim ukradena pića prodao nepoznatim prolaznicima za 40 maraka. Istu noć je u jednoj prodavnici ukrao još dvije flaše viskija, vrijednosti 35 KM, te ih prodao za 10 maraka.

Prema optužnici, on je i 17. januara ukrao jednu flašu jegera te dvije boce energetskog pića. Potom je 18. januara, u prodavnici u Karađorđevoj ulici ukrao 13 patrona za brijanje, vrijednosti 272 KM, te ih prodao za 50 KM. Tereti se i da je 19. januara takođe krao patrone za brijanje. Procijenjeno je da je vrijednost ukradene robe 356 KM, a da ju je prodao za 40 KM.

Mrđenović je i 21. januara, u Ulici Dragiše Vasića, sarafa jedne radnje ukrao tri pakovanja kreme. Optužen je i da je istog dana u prodavnici u Ulici Veselina Masleše s rafa na kojima se nalazi roba ukrao četiri komada muških bokserica vrijednosti 64 KM, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu, da bi potom ukradene predmete predao policiji.

On je 24. januara u prodavnici u Ulici Slobodana Kusturića, ukrao više komada artikala namijenjenih za šminkanje i to 12 maskara i pet ruževa za usne, ukupne vrijednosti 160 KM.

On je istog dana u jednoj trgovini, ukrao i devet različitih suhomesnatih proizvoda vrijednosti 127 KM, koje je stavio u torbu koju je imao kod sebe, nakon čega je pobjegao.