Imao 5 mobitela
8

Banjalučanin mjesecima proganjao i neovlašteno fotografisao djevojku pa joj oštetio auto

A. P.
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u utorak su lišili slobode osobu inicijala B.S. iz Banje Luke, zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela proganjanje. neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

B.S. se sumnjiči da je od početka avgusta 2019. godine do 10. februara 2020. godine osobi B.P. iz Banje Luke svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke kojima je ucjenjivao da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa oštećenom, koji ona nije željela.

Također, B.S. je dana 20.01.2020. godine u Banjoj Luci, na parking prostoru ispred zgrade gdje oštećena živi, oštetio njen putnički automobil Citroen C3, čime joj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od 150 KM.

U srijedu je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje koristi B.S., i tom prilikom su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku, i to: 5 mobilnih telefona, 5 SIM kartica, 1 laptop, 2 memorijske kartice, 4 DVD-a i 1 eksterni punjač.

Nakon završene kriminalističke obrade B.S. je pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, saopćeno je iz policije.

Ova osoba, koja je radila kao vozač u jednom od resora Vlade RS, već ranije je sankcionisana jer se lažno predstavljala kao vozač ministra unutrašnjih poslova RS, te ugrozila i vrijeđala učesnike u saobraćaju.