Nakon teškog sudara s "Golfom"
0

Banja Luka: Vozač "Juge" u životnoj opasnosti

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Aleksandar Zeljković, jedan od šestero povrijeđenih u jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor, u banjalučkom naselju Tunjice, životno je ugrožen i sve dalje prognoze ljekara su neizvjesne.

Zeljković je smješten na odjelu Klinike za hirurgiju, gdje je sinoć operisan, nakon što je u sudaru dvaju automobila zadobio teže povrede trbušnih organa i priključen je na aparate za vještačko disanje.

Povrijeđeni su i Zeljkovićeva supruga Darija te njihovo dvoje maloljetne djece, ali nisu životno ugroženi. Sinovi Aleksandra i Darije Zeljković, devetogodišnji L. Z. i petogodišnji S. Z. primljeni su na Kliniku za dječiju hirurgiju.

Devetogodišnji dječak ima teške tjelesne povrede, a njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno. Petogodišnjak ima lom lijeve natkoljenice i u toku su pripreme za operativni zahvat.

Lakše povrijeđeni u ovoj saobraćanoj nesreći je i Miloš Čelebić, koji će danas biti operisan. On je zadobio povredu desne natkoljenice, a primljen je bez svijesti u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

Šesta povrijeđena osoba je Srđan Belaja i on je primljen u Kliniku za torakalnu hirurgiju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz banjalučkog Kliničkog centra.

Aleksandar Zeljković je upravljao vozilom "Jugo", u koji je udario "Golf dva", za čijim upravljačem je bio Čelebić.

Tokom preticanja, on je pokušao da zaobiđe vozilo "Golf 5", a zbog velike brzine nije uspio da se vrati u svoju traku i sudario se s "Jugom" koji mu je išao u susret iz pravca Prijedora, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu.

Nakon ove teške saobraćajne nesreće saobraćaj na tom dijelu magistralnog puta bio je obustavljen nekoliko sati.