Banja Luka: Uhapšen bračni par zbog kidnapovanja djece

S
SRNA/Klix.ba
16.1.2013. u 14:47
63
29
Banja Luka: Uhapšen bračni par zbog kidnapovanja djece
63
Banja Luka: Uhapšen bračni par zbog kidnapovanja djece Foto: Ilustracija
U Slatini kraj Banje Luke danas je uhapšen bračni par za kojim je holandska policija raspisala međunarodnu potjernicu zbog kidnapovanja dvoje maloljetne djece, rekla je Srni portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.
Šoja je navela da su djeca u dobrom zdravstvenom stanju, te da ih bračni par oteo, nakon što im je sud u Holandiji oduzeo starateljstvo nad njima.

Dvoje maloljetnika, holandskih državljana, koji su prošle godine oteti u Holandiji i dovedeni na područje Republike Srpske, pronađeni su u akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Goga Davidović, službenice za odnose s javnošću direktora Policije RS-a je za Klix.ba kazala da je jedno dijete rođeno 2003., a drugo 2004. godine.

"Djeca su u dobrom psiho-fizičkom stanju i bit će predati Centru za socijalni rad", kazala je Davidović.

U toku je pretres u Slatini, a uhapšena žena koja ima državljanstvo BiH i Holandije, i njen muž, koji je Holanđanin, bit će sprovedeni na kriminalističku obradu.

Šoja je navela da je u policija u ovoj aktivnosti ostvarila operativnu saradnju sa policijskim atašeom holanske Ambasade u BiH.

"Mi smo na osnovu operativnih saznanja došli do informacija da bračni par krije djecu u Slatini i danas su izvršeni pretresi i hapšenje", rekla je Šoja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: