Predati tužilaštvu
2

Banja Luka: U laboratoriji uhapšenih pronađeno 11 kg marihuane, 215 stabljika i puške

Klix.ba
Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zbog ilegalnog uzgoja i prodaje marihane, predate su Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

U akciji su uhapšene četiri osobe, ali je A.Ć. (1972.) pušten na slobodu. U pritvoru su zadržani Dragan Petković (1967), Vladimir Maksimović (1983) i Ranko Jović (1955) iz Banje Luke.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, tokom pretresa na četiri lokacije na području grada Banje Luke, pored improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u kojoj se nalazila oprema (UV lampe, aluminijske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje), pronađeno je i izuzeto više od 11 kilograma zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 215 stabljika različite visine koje asociraju na stabljike indijske konoplje, mobilne telefone i dvije puške sa pripadajućom municijom.

"Osumnjičene osobe su u vremenskom periodu od augusta 2017. godine do 10.01.2018. godine, u ulici Jovana Dučića broj 36, Grad Banja Luka, instalirali opremu za vještački uzgoj opojne droge marihuane. Osumnjičene osobe su sprovedene radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka", kazala je Maja Vidović, rukovodilac donosa s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama.