Vatrena noć
0

Banja Luka: Ranio prijatelja, pa pucao sebi u nogu

Sarajevo-x.com
Banjalučko naselje Kočićev Vijenac
Banjalučko naselje Kočićev Vijenac
Banjalučka policija tokom prethodne noći imala je pune ruke posla, jer su se u gradu na Vrbasu dogodila dva vatrena okršaja.

Kako smo sinoć objavili, prva pucnjava dogodila se oko 20:40 sati u Ulici Branka Zagorca u naselju Kočićev vijenac, a u njoj su ranjeni Banjalučani Dragan Galeš (25) i Mladen Plavšić (34).

U policiji saznajemo da se sve odigralo u bašti kafića "Osirija“, koji se nalazi preko puta Osnovne škole Zmaj Jova Jovanović.

Istražioci su utvrdili da je Mladen Plavšić u jednom trenutku izvadio pištolj "CZ“ i pucao prema prijateljima Slobodanu Gakoviću (31), kojeg je promašio, a zatim u petu pogodio Dragana Galeša.

"Nakon toga Plavšić je ispalio još jedan metak sebi u predjelu mišića desne potkoljenice, a zatim zajedno sa ranjenim Galešom sjeo u automobil Opel Omega i otišao u Klinički centar Banja Luka, gdje su obojica zadržani na liječenju“, rekli su za Sarajevo-x.com u CJB Banja Luka.

Iz Centra Javne bezbjednosti Banja Luka saznajemo da je slučaj okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti, a da se detalji pucnjave još utvrđuju.

Nakon incidenta u Kočićevom vijencu, oko 23:30 sati se pucalo i ispred kafane "Romsko srce“ u naselju Veseli Brijeg, ali na sreću u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih.

Tamo je vlasnik kafane Mesud Mujkić, pucajući iz pištolja u vazduh smirivao tuču.

Prema informacijama iz policije, incident su izazvali braća Veran i Vedran Nikodinović, koj su u kafani ostali dužni oko 400 KM. Nakon toga su udarili Mujkićevog sina i narušavali javni red i mir. Smirivajući situaciju Mujkić je ispalio tri matka u vazduh, a iako mu je policija pronašla tri pištolja utvrđeno je da je Mujkić za njih posjedovao odgovarajuće dozvole.