Crna hronika
0

Banja Luka: Radnica izlažirala pljačku kladionice

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Banjalučka policija je u odvojenim akcijama uhapsila radnicu sportske kladionice "Astra" Tanju Ćurlić (28) i Đuru Grubora (22) iz Banje Luke zbog krađe 2.045 KM iz ove sportske kladionice, rečeno je Srni u Policiji Republike Srpske.

Oni su, uz međusobni dogovor, krivično djelo razbojništvo počinili 29. aprila ove godine u 21.20 sati u ovoj sportskoj kladionici koja se nalazi i Ulici Braće Mažar u Banjoj luci. Ćurlićeva je tada policiji prijavila da je nepoznati izvršilac ušao u ovu sportsku kladionici udarivši je pesnicom u glavu, nakon čega je iz kase ukrao 2.045 KM i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je Ćurlićevu uhapsila juče oko 10.00 sati u Ulici Braće Kavića zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja krivičnog djela i pronevjere, dok je Grubor uhapšen u 14.00 sati u Banjaluci zbog pomaganja u izvršenju krivičnog djela.

Nakon hapšenja po naredbi dežurnog sudije Osnovnog suda Banja Luka policija je izvršila pretres stambenih objekata koje koriste uhapšeni i kod Grubora pronašla crnu jaknu koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Oni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu, a protiv njih će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjena krivična djela.