Crna hronika
0

Banja Luka: Prodavali drogu u iznajmljenim stanovima

FENA
Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka su, u cilju sprečavanja prodaje opojne droge heroin i marihuana, preduzeli operativno-taktičke mjere i radnje, prilikom kojih su identifikovali dvije osobe za koje postoje osnovi sumnje da su u proteklih šest mjeseci iznajmljivali stanove koje su koristili za preprodaju droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda, izvršen je pretres prostorija u ulici Žarka Zgonjanina u Banjoj Luci koje su privremeno koristili V.M. (1981.) iz Banja Luke i M.Z. (1984.) iz Laktaša.

Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto 18 pakovanja smeđeg praha koji asocira na opojnu drogu heroin ukupne mase 63,3 grama, jedno pakovanje zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase 1,7 grama, dva pakovanja sjemenki indijske konoplje mase 2,2 grama, 12 tableta sa narkotičkim dejstvom ''suboteks'', tri mobilna telefona i četiri Mobi's kartice, i drugi predmeti koji su nastali izvršenjem djela ili su korišteni za njegovo izvršenje.

Nakon kriminalističke obrade navedene osobe bit će predate nadležnom tužilaštvu.

U okviru navedene aktivnosti lišen je slobode i S.Đ. (1982.) iz Banja Luke od kojeg je oduzeto jedno pakovanje zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu mase 1,6 grama. Protiv ove osobe bit će podnijet Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama nadležnom sudu, saopćeno je iz MUP-a RS-a.