{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM

S
26.9.2012. u 11:30
0
1
Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM
0
Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM
Odjeljenje za finansijske istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) u okviru istrage zbog krivičnih djela zelenaštvo, iznuda i pranje novca predložilo je privremeno oduzimanje imovine ukupne vrijednosti oko 700.000 KM, osobama B.S. i S.K., rečeno je Srni u MUP-u Republike Srpske.
Iz MUP-a navode da su policijski službenici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Banja Luka (CJB) postupili po naredbi Okružnog tužilaštva Banja Luka o pokretanju finansijske istrage protiv vlasnika imovine S.B. i S.K.

Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci protiv ovih osoba vodi istragu zbog krivičnih djela zelenaštvo, iznuda i pranje novca.

Prema navodima iz MUP-a Republike Srpske, tokom finansijske istrage izvršene su provjere za navedene osobe i članove njihovih porodica na području Republike Srpske, kojima je utvrđeno da su navedene osobe stekle imovinu, prvenstveno B.S., koja nije u srazmjeri sa prihodima iz legalnog poslovanja.

O finansijskoj istrazi podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka u kojem se predlaže da se ovdašnjem Osnovnom sudu podnese zahtjev za privremeno oduzimanje imovine lica B.S. i S.K. i to dva stana, kuća i garaže u Banjoj Luci, tri vozila i hartije od vrijednosti.

Ukupna vrijednost imovine koja je predložena za privremeno oduzimanje je oko 700.000 KM, a iz MUP-a Republike Srpske ističu da se nastavlja dalji rad po ovom predmetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: