{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM

S
26.9.2012. u 11:30
0
1
Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM
0
Banja Luka: Predložena blokada imovine zelenaša vrijednosti 700.000 KM
Odjeljenje za finansijske istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) u okviru istrage zbog krivičnih djela zelenaštvo, iznuda i pranje novca predložilo je privremeno oduzimanje imovine ukupne vrijednosti oko 700.000 KM, osobama B.S. i S.K., rečeno je Srni u MUP-u Republike Srpske.
Iz MUP-a navode da su policijski službenici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Banja Luka (CJB) postupili po naredbi Okružnog tužilaštva Banja Luka o pokretanju finansijske istrage protiv vlasnika imovine S.B. i S.K.

Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci protiv ovih osoba vodi istragu zbog krivičnih djela zelenaštvo, iznuda i pranje novca.

Prema navodima iz MUP-a Republike Srpske, tokom finansijske istrage izvršene su provjere za navedene osobe i članove njihovih porodica na području Republike Srpske, kojima je utvrđeno da su navedene osobe stekle imovinu, prvenstveno B.S., koja nije u srazmjeri sa prihodima iz legalnog poslovanja.

O finansijskoj istrazi podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka u kojem se predlaže da se ovdašnjem Osnovnom sudu podnese zahtjev za privremeno oduzimanje imovine lica B.S. i S.K. i to dva stana, kuća i garaže u Banjoj Luci, tri vozila i hartije od vrijednosti.

Ukupna vrijednost imovine koja je predložena za privremeno oduzimanje je oko 700.000 KM, a iz MUP-a Republike Srpske ističu da se nastavlja dalji rad po ovom predmetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: