Okružno tužilaštvo
0

Banja Luka: Predložen pritvor osumnjičenim za preprodaju droge vrijedne oko 100.000 KM

FENA
Okružno tužilaštvo Banja Luka (Foto: SRNA)
Okružno tužilaštvo Banja Luka (Foto: SRNA)
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Predraga Trnića (1972.), Nenada Trnića (1974.) iz Banja Luke i Tita Mikača (1957.) iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kod ovih osoba policija je 4. novembra u Gradišci pronašla 20 kilograma skanka, oko pola kilograma kokaina i 367 grama heroina, čija vrijednost je na "crnom tržištu" oko 100.000 KM.

Sumnjiče se da su, od zasad nepoznatih osoba, nabavili i prepakovali veću količinu opojnih droga (marihuanu, kokain i heroin) te je skrivali u putničkom vozilu radi transporta daljim korisnicima, saopćeno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.