Detalji sinoćnjeg obračuna
83

Banja Luka: Policajci ranili mladića jer se opirao legitimisanju

Piše: D. T.
Povodom sinoćnjeg ranjavanja Saše Dimića (27) u Banjoj Luci oglasilo se i banjalučko Okružno tužilaštvo, iz kojeg je saopšteno da je mladić ranjen prilikom legitimisanja zbog nedozvoljenog prometa narkoticima.

Kako je saopšteno, istražioci kriminalističke policije CJB Banja Luka su prilikom obavljanja redovnih aktivnosti na suzbijanju izvršenja krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, pokušali legitimisati osobe sa inicijalima S.D. i B.Ć., ali su one pružale otpor.

"Tom prilikom povrede iz vatrenog oružja zadobio je S. D. iz Banje Luke, dok se osoba sa inicijalima B. Ć. nalazi se u bjekstvu", objasnili su u Tužilaštvu.

Iz policije su, pak, istakli da su ih dvojica muškaraca napala, nakon čega je jedan od policajaca upotrijebio vatreno oružje i ranio jednu osobu.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić je rekao danas novinarima da je MUP RS formirao unutrašnju kontrolu koja će, zajedno sa tužilaštvom, obaviti uviđaj i utvrditi eventualna prekoračenja dužnosti policajaca.

Podsjećamo, Dimića su sinoć oko 20:30 sati u zanatskom centru na Starčevici ranili policajci, nakon čega je on prevezen u UKC Banja Luka.

Poslije pucnjave Dimić je primljen u Prijemnu hiruršku ambulantu za hitne slučajeve sa prostrelnom ranom nadlaktice i leđa.

"Odmah po prijemnu on je primarno hirurški zbrinut i nastavlja sa liječenjem u Klinici za traumatologiju UKC Banja Luka. Pacijent je trenutno van životne opasnosti", neveli su u UKC Banja Luka.

U Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas nije bilo informacija o ovom događaju.