Crna hronika
1

Banja Luka: Pijani starac izazvao metež u saobraćaju

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Sedamdesetjednogodišnji N.R. iz mjesta Radulovića Polje kod Banjaluke udario je danas u dva policijska vozila nakon bijega sa mjesta saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao u banjalučkom naselju Rekavice.

Potjera za ovim vozačem počela je nešto prije 14.00 sati. "N. R. se prvo u 13.45 sati svojim vozilom sudario sa automobilom Peugeot, kojim je upravljalo lice V. K. Bježeći sa mjesta nezgode prema mjestu Čađavica, on je udario u dva vozila policije Fiat Ducato i VW Polo koji su bili u pratnji kolone sa autobusima u kojima su bili pripadnici Saveza logoraša BiH", rekao je izvor "Nezavisnih novina" blizak policiji.

Međutim, vozač se nije tu zaustavio već je nastavio sa bijegom, a policija ga je konačno locirala i uhvatila u mjestu Radulovića Polje, gdje je alko-testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola.

U nezgodama koje je izazvao starac nije bilo povrijeđenih.

Dvije saobraćajne nezgode dogodile su se danas i na kružnom toku u banjalučkom naselju Petrićevac. U prvoj su učestvovala dva vozila, autobus "Globtura" sa međunarodne linije i Peugeot 206. Nedugo nakon njih dogodila se još jedna nezgoda, kada je kamion sa građevinskim materijalom udario u Golf 1.

Prema nezvaničnim informacijama, razlog je oduzimanje prednosti na ulasku u kružni tok. Na lice mjesta izašli su pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, kao i vozilo Hitne pomoći.