Crna hronika
0

Banja Luka: Oduzeto oko pet kilograma marihuane

FENA
Policija je jučer oduzela oko pet kilograma marihuane u akciji koja je provedena od 12.00 do 16.00 sati, saopćio je Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

U spomenutom periodu izvršena je blokada svih putnih pravaca na relaciji Sarajevo- Banja Luka, na području općine Prnjavor, te zaustavljeno vozilo i uhapšena jedna osoba iz Banje Luke.

Slobode je lišen D.S.G. (1982.) iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da se bavi proizvodnjom i prodajom marihuane.

Prilikom pretresa vozila ''ford fokus'', kojim je upravljao uhapšeni, pronađeno je i privremeno oduzeto pet pakovanja zelene biljne materije koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu ukupne težine oko pet kilograma.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

U saopćenju se napominje da ovaj događaj nije prvi slučaj da se droga iz Federacije BiH, tj. iz Sarajeva i Zenice doprema na tržište koje operativno pokriva CJB Banja Luka, a osoba lišena slobode je odranije poznata pripadnicima policije kao višestruki povratnik u izvršenju drugih krivičnih djela.