Podnesene prijave
0

Banja Luka: Na lažnom rješenju zaradio 1,2 miliona maraka

Piše: D. T.
Gradska uprava u Banjoj Luci
Gradska uprava u Banjoj Luci
Banjalučka kriminalisitička policija je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaje protiv Nade Gligorić (55) i Nenada Stanića (44) iz Banje Luke, koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Prema nezvaničnim informacijama, Gligorićeva je tokom marta 2004. godine, kao službenica Odjela za prostorno uređenje grada Banje Luke svojim potpisom i pečatom Odjela za prostorno uređenje ovjerila rješenje kojim se Nenadu Staniću, vlasniku firme Minapres, dozvoljava korištenje i izdaje upotrebna dozvola za skladište u banjalučkoj ulici Put srpskih branilaca.

“Istragom je utvrđeno da je pomenuto rješenje bilo lažno, a Gligorećiva je za to znala”, rekli su za Sarajevo-x.com policijski izvori.

Na ovaj način je Gligorićeva prekoračila granice svojih ovlasti i omogućila Staniću da zaključi Ugovor o kupoprodaji nekretnina i obrtnih sredstava, čime je on pribavio imovinsku korist u vrijednosti od oko 1.200.000 KM.

Nada Gligorić je nekada bila zamjenica načelnika Odjela za prostorno uređenje u banjalučkoj Gradskoj upravi, a tokom 2004. godine također je sumnjičena za malverzacije i zloupotrebu službenog položaja.