Crna hronika
0

Banja Luka: Maloljetnik napao policajca i povrijedio ga

SRNA
Maloljetni Banjalučanin, nakon narušavanja javnog reda i mira u gradu, fizički je napao policajca i nanio mu vidne povrede, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da se napad na policajca dogodio noćas oko 1:30 sati, nakon što je javni red i mir ispred pekare u Ulici Pave Radana u Banjoj Luci narušila grupa mladića, koji su vrištali, galamili i lupali.

Policija je po dolasku na mjesto događaja upozorila mladiće da prekinu sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je jedan maloljetnik fizički nasrnuo na policajca, dok se drugi popeo na službeno vozilo Golf i skakao po njemu pričinivši materijalnu štetu.

Markanovićeva je navela da su ostali iz grupe kamenicama gađali službeno vozilo, te su ulupili vrata i haubu, a razbili su i šoferšajbnu.

Ona je naglasila da je policija nakon ovog događaja uhapsila dvojicu maloljetnika i osobe čiji su inicijali Đ.T. (19) i N.U. (20) iz Banje Luke.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biti pušteni na slobodu, a policija će po kompletiranju predmeta protiv njih nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj zbog napada na službeno lice i oštećenje službenog vozila.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Đorđe Tadić (9) i Nemanja Udovčić (20) iz Banje Luke.