Crna hronika
0

Banja Luka: Ma mjestu ranjavanja mladića nađeni paketići marihuane

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija je, na mjestu na kojem je sinoć jedan njen pripadnik upotrijebio vatreno oružje i ranio mladića Sašu Dimića, pronašla "devet PVC folija" u koje je upakovana zelena biljna materija koja asocira na marihuanu, a pronađena je čahura.

To je potvrđeno danas iz CJB Banja Luka u vezi sa slučajem ranjavanja Dimića, koji je, kao i još jedan mladić, pružao "fizički" otpor.

Policijski službenici SKP CJB Banja Luka su sinoć oko 20.30 sati Dimića i Bojana Ćirića, kojima su u saopćenju navedeni inicijali, oko 20.30 sati zatekli na izvršenju krivčnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Kako se navodi, policijski službenici su pristupili lišenju slobode navedenih osoba, koje su tom prilikom "pružile aktivan fizički otpor".

"Nakon toga došlo je do upotrebe sile od policijskog službenika i ranjavanja S.D. iz Banje Luke", navodi banjalučka policija.

Na lice mjesta upućena je patrola policijskih službenika Policijske stanice Banja Luka koji su zatekli policijske službenike na licu mjesta, kao i ranjenog S.D. koji je vozilom Službe hitne pomoći prebačen na Odjel hirurgije KBC Banja Luka. Patrola je osigurala lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe CJB Banja Luka i dežurnog tužioca.

S uviđajem je nastavljeno i danas u jutarnjim satima.

Drugi mladić, Bojan Ćirić, je u bijegu.

Uz koordinaciju Okružnog tužilaštva Banja Luka, u toku je rad na utvrđivanju svih relevantnih činjenica da bi utvrdili pod kojim okolnostima je došlo do ranjavanja Dimića, navodi banjalučka policija.