Crna hronika
0

Banja Luka: Doktori prijavljeni zbog nezakonitog prekida trudnoće pacijentice

FENA
Dva doktora Kliničkog centra Banja Luka izvršili su krivično djelo nezakoniti prekid trudnoće tako što su kod E.Ž. (1988.) iz Jajca izazvali prijevremeni porod, što je protivno važećim zakonskim i podzakonskim aktima, saopćio je danas Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

Policija je noćas oko 03.00 sata obaviještena od dežurnog ljekara Kliničkog centra Banja Luka da im se za medicinsku pomoć obratila E.Ž. (1988.), s mrtvim plodom ženskog spola.

Zbog sumnje da je nad njom izvršen nezakoniti prekid trudnoće, radnici Sektora Krim-policije CJB Banja Luka obavijestili su dežurnog tužioca koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničkog stanja.

"Na osnovu izvršenih operativnih provjera i prikupljenih saznanja utvrđeno je da su od 24. do 26. marta dva doktora KC Banja Luka izvršili krivično djelo protivpravni prekid trudnoće“, kaže se u saopćenju.

U toku je prikupljanje i drugih relevantnih činjenica i dokaza, nakon čega će protiv osumnjičenih biti podnijet izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka za navedeno krivično djelo.